В Україні картопля подешевшала на 12% - EastFruit

В Україні картопля подешевшала на 12% - EastFruit

Укрінформ
На український ринок почали масово надходити партії імпортної картоплі нового врожаю, що вже негативно позначилося на відпускних цінах на місцеву продукцію.

Про це повідомляє EastFruit, передає Укрінформ.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, тільки за останній тиждень ціни на картоплю в Україні знизилися в середньому на 12% і сьогодні варіюються в діапазоні 14-20 грн/кг ($0,36-0,51/кг). При цьому імпортна картопля нового врожаю виробництва Єгипту та Азербайджану сьогодні надходить у продаж по 25-30 грн/кг ($0,64-0,77/кг).

Аналітики проєкту зазначили, що на українському ринку цього тижня спостерігається істотне зростання і пропозиція місцевої продукції. Більшість виробників поспішають реалізувати обсяги торішньої картоплі, що залишилися на зберіганні, і повністю сконцентруватися на посівній кампанії. Населення також почало активно розпродавати залишки картоплі, якісні показники якої здебільшого досить невисокі.

Попри здешевлення у цьому сегменті, на сьогодні картопля в Україні коштує в середньому у 2,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Читайте також: Морква попри подорожчання коштує дешевше, ніж торік - EastFruit

Як повідомлялось, в Україні подешевшали майже всі позиції борщового набору. Виняток становила лише морква, ціни на яку зросли. Але, попри зростання цін, українська морква коштує набагато дешевше, ніж рік тому. Знову почав дорожчати тепличний огірок і томат. Другий тиждень поспіль зростають ціни на часник. Дорожче, ніж тижнем раніше, фермери продавали цвітну капусту та броколі. Разом з цим, пекінська капуста помітно подешевшала. У сегменті зелені негативну динаміку показали ціни на кріп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-