Реконструкція пункту пропуску «Порубне ‒ Сірет» збільшує транзитні можливості - глава Чернівецької ОВА

Реконструкція пункту пропуску «Порубне ‒ Сірет» збільшує транзитні можливості - глава Чернівецької ОВА

Укрінформ
Реконструкція МАПП «Порубне ‒ Сірет» на кордоні з Румунією значно підсилює транзитні можливості Чернівецької області.

Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Запаранюк обговорив із президентом Сучавської повітової ради Георге Флутуром та надзвичайним і повноважним послом США в Румунії Кетлін Енн Кавалек перспективи розбудови митної інфраструктури, зокрема пунктів пропуску через українсько-румунський кордон.

"Зустріч відбулася на кордоні, тож представили результати завершення реконструкції по обидва боки кордону МАПП «Порубне ‒ Сірет», що значно підсилює транзитні можливості нашої області. У цій сфері маємо ще низку амбітних проєктів", - зазначив глава ОВА.

За його словами, вже підготовлено проєктну пропозицію щодо будівництва найбільшого пункту пропуску для великовагового транспорту в селі Біла Криниця на кордоні з Румунією. Це дасть змогу інтегрувати Чернівецьку область в міжнародні транспортно-логістичні системи.

"Спільно з паном Флутуром ми завершили реалізацію двох дзеркальних інфраструктурних проєктів, що передбачали будівництво під’їзних шляхів до пункту пропуску «Шепіт» по обидва боки кордону, а також ініціюємо питання щодо відкриття нових пунктів перетину кордону. Ці всі напрацювання лягли в основу Генерального плану щодо розбудови інфраструктури кордону України, який в наступному місяці буде презентовано під час масштабного заходу, який проходитиме в Чернівцях", - заявив Запаранюк.

Читайте також: Румунським будівельникам, які зводитимуть міст через Тису, дали дозвіл на перебування в Україні

Він також назвав стратегічним проєктом розвиток залізниці - продовження колії європейського зразка, яка заходить на територію Чернівецької області. "Це дозволить з՚єднати Чернівці та Сучаву ще одним видом сполучення та відкриє колосальні можливості для взаємного розвитку", - переконаний начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на цей рік у Чернівецькій області запланували будівництво другої черги в пунктах пропуску "Красноїльськ" і "Дяківці". Також передбачено збільшити кількість смуг руху для вантажівок у пункті пропуску "Порубне".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-