Цьогоріч сума упередженого схемного ПДВ складає 6,2 мільярда - Гетманцев

Цьогоріч сума упередженого схемного ПДВ складає 6,2 мільярда - Гетманцев

Укрінформ
За січень-лютий цього року загалом було заблоковано 0,75% податкових накладних від загальної кількості поданих на реєстрацію; сума упередженого схемного ПДВ складає 6,2 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Адептам церкви неефективності блокування податкових накладних, «бо 90% все одно розблоковується», зранку в пʼятницю буде цікаво дізнатися, що за січень-лютий цього року загалом було заблоковано 0,75% податкових накладних від загальної кількості поданих на реєстрацію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд готує законопроєкт про введення військового збору для ФОПів - Гетманцев

Зі слів Гетманцева, із заблокованих накладних були розблоковано 34,5%, з яких: 78,2% розблоковано за рішенням комісій, 17,5% автоматично розблоковано після виведення платників з ризиків та 4,3% автоматично після реєстрації таблиць.

"Загальна сума упередженого схемного ПДВ складає 6,2 млрд грн, або півтори повністю оснащені всім необхідним бригади ЗСУ", - акцентував Гетманцев.

Читайте також: Влада має активніше залучати вільні кошти населення та бізнесу в ОВДП - Гетманцев

Як повідомлялось, у 2023 році приріст відшкодованих сум ПДВ становив 56% (132,4 млрд грн) порівняно з 2022 роком (84,6 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-