У газосховищах залишається 8,1 мільярда кубометрів газу - Міненерго

У газосховищах залишається 8,1 мільярда кубометрів газу - Міненерго

Укрінформ
У підземних сховищах газу наразі зберігаються 8,1 млрд кубометрів "блакитного палива".

Про це сказав заступник міністра енергетики Микола Колісник під час круглого столу "Другий рік заборони експорту природного газу з України: наслідки та перспективи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні ми маємо 8,1 млрд кубометрів", - сказав Колісник.

Він зазначив, що за підсумками 2023 року видобуток газу в Україні становив 18,7 млрд кубометрів, споживання – 19,6 млрд кубометрів. При цьому промисловість спожила 3,4 млрд кубометрів "блакитного палива".

Колісник також зауважив, що у 2023 році та на початку цього року збільшилася кількість угод із купівлі-продажу газу на українській товарній біржі, зокрема, у сегменті ПСГ, на 70%.

Читайте також: Україна торік спожила 19,8 мільярда кубометрів газу - Галущенко

"Ми маємо тенденцію розвитку ринку природного газу", - додав заступник міністра.

Він нагадав, що деякі країни у той чи інший період вводили певні обмеження на експорт газу. Крім того, за відсутності віялових відключень споживання газу окремими категоріями споживачів може зростати – а це ставить питання щодо наявності цього ресурсу.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції зазначив, що збільшення власного видобутку та падіння промвиробництва дозволили пройти цей зимовий сезон на українському газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-