Співзасновник російського «Яндекса» Волож хоче повернути будівлю в Нідерландах

Співзасновник російського «Яндекса» Волож хоче повернути будівлю в Нідерландах

Укрінформ
Засновник російського "Яндекса" Аркадій Волож, якого Європейський Союз виключив із санкційних списків, хоче повернути собі будівлю в Амстердамі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Євросоюз виключив підприємця Аркадія Воложа зі списку санкцій. Про це йдеться у рішенні, опублікованому сьогодні вранці. У Нідерландах Волож має, серед іншого, елітну будівлю в Амстердамі. Через санкції йому не було дозволено продати, здати в оренду чи проводити ремонт будівлі. Сквотери скористалися ситуацією та на півтора року зайняли будівлю”, - йдеться у повідомленні.

Амстердамська телекомпанія AT5 повідомляє, що адвокат сквотерів порадила їм залишити будинок. Вона підозрює, що російський мільярдер подасть позов про відшкодування збитків.

Зазначається, що Волож пішов з посади генерального директора “Яндекса” і відмовився від права голосу. Також минулого літа він нарешті засудив війну в Україні. “Російське вторгнення в Україну є варварством, і я категорично проти цього”, - наводить його слова видання. Таким чином, Волож став одним із небагатьох росіян, які потрапили під санкції, і згодом висловилися проти Кремля.

Видання нагадує, що Волож уже давно намагався вийти з європейського списку санкцій за допомогою різних процедур.

Раніше відповідно до санкцій Воложу не було дозволено в'їзд до ЄС, а його будинок в Амстердамі став замороженою нерухомістю. “Відвідування будинку — одна з перших справ, які він має зробити знову після зняття санкцій”, — повідомило джерело NOS, близьке до Воложа.

Видання зауважує, що зняття санкцій ЄС також порушує питання про те, чи поновить Волож активну діяльність у компанії, яку він колись заснував. Після того, як він пішов з поста генерального директора, його колишні колеги розробили план розподілу “Яндекса” та продажу російських активів. Частина, що залишилася, працюватиме в Амстердамі, серед іншого, над технологією безпілотних автомобілів. Після завершення угоди компанія, яка залишиться в Нідерландах, працюватиме під іншою назвою.

Читайте також: Євросоюз зняв санкції зі співзасновника «Яндекса»

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Нідерландська компанія Yandex N.V. продала російський “Яндекс” за 475 млрд рублів ($5,22 млрд) консорціуму приватних інвесторів і вже не є головною компанією групи.

“Яндекс” надасть Yandex N.V. обмежені права на використання частини своїх технологій до кінця 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-