USAID передала понад 10 тонн насіння овочів прифронтовим громадам України

USAID передала понад 10 тонн насіння овочів прифронтовим громадам України

Фото
Укрінформ
Аграрна програма USAID з аграрного і сільського розвитку передала понад 10 тонн насіння овочів для понад 200 тис. домогосподарств прифронтових та деокупованих громад України.

Першу партію насіння до громад Херсонщини та Запоріжжя було відправлено у вівторок, 12 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми віримо, що фермери відіграють вирішальну роль у продовольчій безпеці України. В цьому році USAID передає насіння для 200 тис. домогосподарств... Ця підтримка допоможе задовольнити нагальні потреби на деокупованих територіях та зміцнити продовольчу безпеку", - сказала на офіційній церемонія відправлення насіння директорка Офісу економічного зростання місії USAID Кім Кім Ї.

Читайте також: Частка агропродукції в загальному експорті України зросла до 62% - ІАЕ

До ініціативи приєдналися міжнародні виробники Gowan Seed, Bayer, Enza Zaden і Syngenta, які пожертвували 10 тонн насіння овочів: моркви, кабачків, дині, томатів, перцю, капусти, цибулі, огірків та цукрової кукурудзи.

USAID передала понад 10 тисяч тонн насіння овочів прифронтовим громадам України / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Передача насіння здійснюватиметься через місцеві ради під координацією Всеукраїнської асоціації громад, яка реалізує за підтримки Програми USAID АГРО проєкт «Згуртовані громади».

Читайте також: В Україні вже засіяли 68 тисяч гектарів ярих зернових

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик зазначив, що третій рік поспіль посівна кампанія в Україні відбувається у надскладних умовах. За його словами, у деяких випадках це було б неможливо без міжнародної підтримки.

"Існує стереотип, що малі домогосподарства начебто годують лише себе. Насправді у нас сьогодні третина внутрішнього споживання овочів - це продукція, вироблена малими домогосподарствами. Тому це підтримка не лише цих релокованих і деокупованих домогосподарств, а й економіки України", - сказав Башлик.

Він нагадав, що у 2022 році через проблеми, пов'язані з війною і окупацією частини територій, на полицях супермаркетів та ринках майже не було українських овочів.

"Але вже у 2023 році, коли, дякуючи ЗСУ, вдалося деокупувати частину Півдня, а підприємства у центральних та західних регіонах перелаштували виробництво, збільшивши площі під овочами, ми мали 29 млн тонн української овочевої продукції. Завдяки цій ініціативі ми вийдемо на той самий показник, а, можливо, і збільшимо його", - спрогнозував заступник міністра.

Читайте також: USAID АГРО надасть українським підприємствам до 270 мільйонів на розвиток елеваторних потужностей

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Метою програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО також імплементує програму AGRI за такими напрямками: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

Проєкт «Згуртовані громади» виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва. У межах проєкту від початку війни доставлено понад 1500 тонн вантажів до деокупованих та прифронтових громад, а також для вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-