USAID передало українському оператору газотранспортної системи ІТ-обладнання

USAID передало українському оператору газотранспортної системи ІТ-обладнання

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало ТОВ "Оператор ГТС України" ІТ-обладнання для підтримки щоденних операційних та диспетчерських процесів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОГТСУ.

"За кошти, виділені урядом США, USAID Проєкт енергетичної безпеки закупив та поставив Оператору газотранспортної системи України (ОГТСУ) мобільний центр обробки даних. Такий центр обробки даних підтримує диспетчерську діяльність ОГТСУ, забезпечуючи безперебійне постачання газу українцям. Встановлений на шасі, він може бути легко переміщений у будь-яке інше місце в разі надзвичайної ситуації", - йдеться у повідомленні.

Крім того, таке обладнання дозволяє оптимізувати роботу мережі, виявляти витоки, а також підвищити прозорість даних, надійність, ефективність, безпеку та стійкість до потенційних загроз. Ця допомога дозволяє ОГТСУ вживати проактивних заходів для зменшення ризиків та оперативного реагування на змінні потреби та аварійні ситуації у газотранспортній інфраструктурі.

Читайте також: USAID передало Укренерго два високовольтних трансформатори

Зазначається, що передане ІТ-обладнання дозволить ОГТСУ продовжити транспортування газу, незважаючи на очікуване припинення транзиту російського "блакитного палива" через Україну. Компанія зможе оцінювати поточну ситуацію та обмеження, забезпечувати краще фізичне та комерційне балансування газотранспортної системи, орієнтуватися в різних сценаріях роботи, обирати найкращу технічну конфігурацію газотранспортної системи для прийняття обґрунтованих рішень.

Як повідомлялося, АТ "Укртрансгаз" та ТОВ "Оператор ГТС України" пройдуть тестування щодо надійності роботи в умовах війни та зупинки транзиту газу. Результати тестування планується оприлюднити наприкінці квітня.

Читайте також: Японія допоможе Україні з модернізацією газових компресорних станцій

Під час опалювального сезону 2023/2024 газотранспортна система працює стабільно, зривів газопостачання не було.

Фото: Оператор ГТС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-