Директора департаменту Укрнафти спіймали на хабарі за користування землею компанії

Директора департаменту Укрнафти спіймали на хабарі за користування землею компанії

Фото
Укрінформ
Директору одного з департаментів публічного акціонерного товариства “Укрнафта” повідомили про підозру в отриманні 160 тис. грн неправомірної вигоди за допомогу в оформленні договорів користування земельними ділянками компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру директору одного з департаментів Укрнафти в одержанні неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб компанії, уповноважених на укладання договорів користування земельними ділянками компанії (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний, обіймаючи посаду начальника управління Укрнафти, у 2018 році запропонував своїй знайомій за її власні кошти користуватись та здійснювати обробку 30 га землі, яка перебуває у володінні та розпорядженні управління “Полтаванафтогаз” ПАТ “Укрнафта”.

Також він запропонував жінці сплачувати йому особисто 80 тис. грн в якості щорічного платежу за користування землею.

У 2022 році через проблеми зі збором врожаю жінка не виплатила посадовцю 80 тис. грн за користування земельними ділянками. Після цього він почав надсилати їй у месенджері повідомлення, погрожуючи забрати землю та перешкоджати у зборі врожаю.

Користуючись цими ділянками, жінка неодноразово просила посадовця укласти з нею офіційний договір, який би закріпив її право на користування землею. Однак чоловік наголошував, що достатньо плати йому особисто та запевняв, що не буде ніяких проблем.

Під час чергової зустрічі у грудні 2023 року жінка знову ініціювала процес офіційного оформлення її права на користування землею. На вказану пропозицію чоловік повідомив, що спочатку жінка має сплатити йому особисто 160 тис. грн за користування ділянками за 2022-2023 роки, а вже потім він допоможе їй і домовиться з уповноваженими особами про укладення з нею договорів на оренду землі.

Читайте також: На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки - вимагав хабарі з перевізників

Неправомірну вигоду підозрюваний отримував у кілька етапів. Правоохоронці затримали його під час отримання другої частини - 80 тис. грн.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд призначив 8 років позбавлення волі колишній посадовиці Міністерства аграрної політики, яку було викрито на отриманні 150 тис. доларів неправомірної вигоди.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-