Підрив Каховської ГЕС: Держпродспоживслужба каже, що вдалося уникнути найгірших наслідків

Підрив Каховської ГЕС: Держпродспоживслужба каже, що вдалося уникнути найгірших наслідків

Укрінформ
Ризиків погіршення епізоотичної ситуації внаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС протягом 2023 року не спостерігалося.

Про це в Укрінформі під час підбиття підсумків роботи за 2023 рік повідомив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук.

«Держпродспоживслужба була залучена до ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС в частині дослідження огляду худобомогильників, питної води тощо. Критичних загроз встановлено не було і протиепізоотичну ситуацію з мором риби і оглядом худобомогильників теж. На щастя, вдалося уникнути найгірших можливих наслідків», - зазначив Ткачук.

За його словами, було прийнято рішення щодо заборони реалізації на агропромислових ринках риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. А також посилено контроль за безпечністю та якістю харчових продуктів тваринного походження, зокрема домашнього виробництва, на агропродовольчих ринках в усіх регіонах України.

Читайте також: АР: Росія значно занизила кількість загиблих унаслідок підриву греблі Каховської ГЕС

Із моменту настання надзвичайної ситуації та до цього часу спалахів інфекційних хвороб тварин не реєструвалося. Епізоотична ситуація перебувала під постійним контролем територіальних органів Держпродспоживслужби.

Як повідомлялося, російські окупаційні війська вночі 6 червня 2023 року підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. Кабінет міністрів та ООН попередньо оцінюють розмір збитків від підриву ГЕС у понад 11 млрд доларів. Найбільшої прямої шкоди завдано енергетичному і житловому секторам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-