Українським коридором та Дунаєм за майже 7 місяців експортували понад 30 мільйонів тонн агропродукції

Українським коридором та Дунаєм за майже 7 місяців експортували понад 30 мільйонів тонн агропродукції

Укрінформ
Через порти Великої Одеси та Дунаю за майже 7 місяців експортували понад 30 млн т продукції українських аграріїв, що становить 93% від загального експорту.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Із серпня минулого року Українським коридором та річкою Дунай експортовано понад 30 млн тонн агропродукції. Це понад 90% від загального агроекспорту нашої країни», - йдеться в повідомленні.

За інформацією міністерства, за неповних 7 місяців роботи Українського коридору з портів Великої Одеси відправилося 854 судна до 42 країн з 26 млн т вантажів, з яких понад 18 млн т – продукція українських аграріїв.

Читайте також: Україна планує новий експортний маршрут Дунаєм через ситуацію на кордоні з Польщею - Кубраков

За словами віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, обсяги експорту цим шляхом майже досягли довоєнного рівня експорту з портів «Південний», «Одеса» та «Чорноморськ».

Зокрема, у грудні морем було відвантажено на експорт 6,8 млн т продукції, в січні – 6,7 млн т. В міністерстві сподіваються зберегти у лютому показник не нижче за попередні місяці.

«Український коридор і порти Дунаю сьогодні забезпечують понад 90% агроекспорту. І враховуючи ситуацію з блокуванням нашого експорту на західному кордоні, ми готуємося нарощувати агроекспорт через Дунай в обхід кордону з Польщею», - зауважив Кубраков.

Наразі порти «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» очікують на захід ще 111 суден, які після завантаження експортують 3,3 млн т вантажів.

Читайте також: Україна цьогоріч збільшила експорт агропродукції на 15% - УКАБ

Як повідомлялося, ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство пропонує найбільшим експедиторам автомобільних вантажоперевезень перенаправити вантаж на річкові караванні маршрути. Триває підготовка до запуску баржевих контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай. Пароплавство пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.

Фото: Мінінфраструктури/ ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-