Відновлення резервної лінії живлення ЗАЕС ускладнене обстрілами - Укренерго

Відновлення резервної лінії живлення ЗАЕС ускладнене обстрілами - Укренерго

Укрінформ
Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» намагаються відновити резервну лінію живлення Запорізької атомної електростанції, однак роботи ускладнені через постійні російські обстріли.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

«Відновлювальні роботи на повітряній високовольтній лінії електропередачі, що була резервним варіантом живлення потреб ЗАЕС, ускладнені постійними обстрілами росіян та великим обсягом необхідних робіт. Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» роблять все можливе, для того щоб якнайшвидше відновити лінію резервного живлення та підвищити надійність постачання електроенергії на ЗАЕС», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у четвер, 22 лютого, дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Максимальне споживання 21 лютого було на 0,7% менший за добовий максимум 20 лютого. Станом на 9:30 22 лютого рівень споживання електроенергії на 3,6% нижчий за відповідний показник попереднього дня.

Експорт електроенергії 22 лютого здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 2 708 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Польщі, у денні години - з Молдови загальним обсягом 1 256 МВт-год.

Читайте також: МАГАТЕ відреагувало на відключення через обстріли лінії живлення ЗАЕС

Як повідомлялося, 21 лютого внаслідок російського обстрілу пошкоджена одна з ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою.

Фото: Костянтин Ліберов 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-