Пенсійний фонд забезпечить виплати призначених з січня пільг у березні

Пенсійний фонд забезпечить виплати призначених з січня пільг у березні

Укрінформ
Пенсійний фонд України обрахував дані про доходи громадян у IV кварталі 2023 року, подані Державною податковою службою; виплати призначених з січня пільг буде забезпечено у березні.

Про це повідомила пресслужба ПФУ, передає Укрінформ.

За інформацією Фонду, йдеться про пільги деяким категоріям громадян, які надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

Під час визначення такого доходу враховується в тому числі й інформація від Державної податкової служби України про доходи пільговика та членів його сім’ї за III і IV квартали попереднього календарного року. Податкові квартальні звіти за IV квартал 2023 року подавались страхувальниками до ДПС за встановленим порядком до 10 лютого 2024 року.

«Фонд отримав дані про доходи, врахував їх та визначив право на отримання в 2024 році пільг з оплати житлово-комунальних послуг пільговиків, яким вони надаються з урахуванням доходів <…> Виплату призначених з січня пільг буде забезпечено у березні», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Пільги на оплату комунальних послуг продовжать автоматично

Наголошується, що нарахування пільг відбудеться автоматично, звертатись до органів Фонду потрібно лише у випадку, коли у пільговика відбулись зміни: у складі сім’ї, місці проживання, переліку послуг, на які призначено пільги.

У 2024 році середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу, який дає право на податкову соціальну пільгу, становить до 4 240 грн.

Як повідомлялося, у 2024 році було виділено на 25% більше коштів для виплати субсидій, загалом - 50 мільярдів гривень. Тарифи на комунальні послуги залишаться незмінними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-