На соцвиплати у січні з держбюджету спрямували ₴36,9 мільярда

На соцвиплати у січні з держбюджету спрямували ₴36,9 мільярда

Інфографіка
Укрінформ
У січні 2024 року на соціальні виплати з державного бюджету профінансовано 36,92 млрд грн, з яких 20,9 млрд грн спрямовано на пенсійне забезпечення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

За даними Мінфіну, з 36,92 млрд грн соціальних виплат на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій та дефіциту коштів Пенсійного фонду було направлено 20,9 млрд грн.

На соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, було спрямовано 8,5 млрд грн. Допомогу отримали близько 470 тис. осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, а також понад 2,5 млн осіб на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Читайте також: У Раді пропонують зберегти виплати для більшості переселенців до кінця війни - депутат

Крім того, 1,0 млрд грн профінансовано на підтримку малозабезпечених сімей, зокрема на виплату понад 155 тис. малозабезпечених сімей; 4,7 млрд грн – на надання пільг і житлових субсидій громадянам, зокрема на виплату понад 3,2 млн домогосподарствам пільг і житлових субсидій; 1,8 млрд грн – на соціальний захист дітей та сім’ї.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, завдяки міжнародній підтримці уряду вдається забезпечувати, зокрема, соціальну підтримку наших громадян в умовах війни. Виплати здійснюються вчасно та у повному обсязі. 

Як повідомлялося, міжнародні партнери від початку повномасштабного вторгнення спрямували до України 73,7 млрд дол. фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-