Розвиток економічної освіти під час війни: банк «Південний» відкрив «Академік Хаб» у КНУ імені Шевченка

Розвиток економічної освіти під час війни: банк «Південний» відкрив «Академік Хаб» у КНУ імені Шевченка

Реклама
Укрінформ
Нові пропозиції у напрямку якісного покращення державної економічної освіти

Сучасний майданчик для дискусій та обміну досвідом між представниками українського бізнесу і студентами – «Академік Хаб Південний» – відкрився в Економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Підсилити теоретичні знання практичним досвідом українського бізнесу – мета, яку команда експертів «Південного» планує реалізувати через проведення воркшопів зі студентами та аналіз реальних бізнес-кейсів, які розкриють практичні аспекти навчальних дисциплін. Для цього банк створив в університеті сучасний енергонезалежний простір, оснащений інтерактивними дошками, проєкторами та Інтернетом, щоби зробити процес навчання максимально зручним та комфортним за будь-яких умов.

Передумовою реалізації освітнього проєкту «Академік Хаб Південний» стало опитування роботодавців корпоративного сектора щодо проблемних питань розвитку державної економічної освіти, яке ще на початку співпраці з університетом провів банк «Південний» у партнерстві з дослідницькою компанією Gradus Research*.

Так, 79% опитаних представників українського бізнесу – потенційних майбутніх роботодавців – вважають, що для розвитку якісних навичок потрібна більш прикладна програма навчання у вишах. І бізнес може у цьому допомогти: проводити практичні заняття на прикладі реальних бізнес-кейсів, надавати студентам можливості стажування, створювати грантові програми. Ці три ключові завдання банк планує реалізувати разом з університетом у межах проєкту «Академік Хаб Південний».

Набутий таким чином практичний досвід дасть можливість студентам краще зрозуміти себе та визначитися, в якому напрямку професійного розвитку рухатися далі. Адже чим раніше студент отримає стартові практичні знання та навички, тим цікавіше йому буде розпочинати свій професійний шлях, впевнена голова правління банку «Південний» Алла Ванецьянц:

«Ми готові ділитися найціннішим – часом, досвідом та увагою, адже впевнені, що інвестиції у талановиту молодь сприятимуть розвитку нашої країни. В Академік Хабі студенти отримають цінний досвід, який стане передумовою вдалого кар'єрного старту, а український бізнес – молодих талановитих фахівців».

Для найбільш активних студентів Академік Хаба передбачено спеціальну стипендію від банку «Південний». Перша зустріч у межах освітнього проєкту відбудеться вже 21 лютого.

Довідка:

Банк «Південний» – один із лідерів фінансового ринку України, який посідає третє місце у групі українських банків із приватним капіталом за розміром активів. За визначенням Національного банку України, «Південний» п’ять років поспіль входить до категорії системно важливих банків.

Три роки поспіль банк входить до рейтингу «50 найкращих роботодавців» за версією журналу Forbes. У 2022 році «Південний» став одним із п’яти банків у рейтингу топ-роботодавців воєнного часу. Відповідно до результатів дослідження компанії EY (Ernst & Young) «Найкращий роботодавець – 2022», «Південний» визнано одним із кращих роботодавців банківської галузі на думку студентів та досвідчених професіоналів.

* Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети на платформі Gradus. Період проведення дослідження – червень-липень 2023 року, респонденти – керівники корпоративного сектора серед клієнтів банку «Південний», розмір вибірки – 43 експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-