Трансформація фінансового ринку в умовах війни: дискусія експертів на Financial Club BANKIR

Трансформація фінансового ринку в умовах війни: дискусія експертів на Financial Club BANKIR

Реклама
Укрінформ
7 лютого відбулася дискусія на тему "Реєстрація та ліцензування, МФО, online-кредитування та цифрова трансформація соціальної сфери в умовах війни", організована Financial Club "BANKIR".

У заході взяли участь відомі експерти, серед яких Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації; Михайло Федоренко, директор Департаменту ліцензування Національного банку України; Олександр Берназюк, генеральний директор МТСБУ; Сергій Ходакевич, професор кафедри банківської справи та страхування КНЕУ ім. В. Гетьмана, а також представники банківської і небанківської фінансової сфери, зокрема, СЕО Moneyveo Сергій Сінченко.

Під час свого виступу Михайло Федоренко розкрив умови колективної придатності та пролив світло на очікувані зміни для учасників небанківського ринку. Директор Департаменту ліцензування НБУ підкреслив важливість розвитку відкритого діалогу та співпраці між регулятором і ринком, що є важливим фактором для забезпечення стабільності та ефективності фінансової системи при надзвичайних обставинах, які можуть виникнути в умовах війни.

Під час обговорення пан Кошеленко підкреслив значення соціальної підтримки та людського капіталу, наголошуючи на розвитку єдиної інформаційної системи Мінсоцполітики та важливості виплат населенню.

Сергій Сінченко, СЕО Манівео, відповідаючи на запитання модератора, відзначив, що основою лідерства компанії в умовах війни є фінансова інклюзія, прозорість та надійність фінансових інструментів у контексті сучасних викликів, а також наголосив на важливості адекватної оцінки ризиків та розробці нових затребуваних продуктів у воєнний період.

Він також зауважив, що важливою складовою бізнесу є відповідальне кредитування та зазначив допомогу військовим і хворим дітям як приклад соціальної відповідальності компанії.

Учасники дискусії акцентували увагу на важливості активного пошуку шляхів розвитку, спрямованих на забезпечення ефективного та стійкого фінансового сектору. Вони висловили переконання у важливості обміну ідеями, колективного пошуку оптимальних рішень та співпраці між різними суб'єктами фінансового ринку. Умови, в яких працює сучасний бізнес – не лише унікальні виклики, які стоять перед фінансовим сектором у період війни, але й поєднання спільних зусиль для збереження стабільності та розвитку економіки. Такі обміни поглядами та спільні пошуки шляхів розв'язання проблем є невід'ємною частиною побудови ефективного фінансового сектору в будь-яких обставинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-