Мінфін: Основне завдання на 2024 рік - відновлення середньострокового бюджетного планування

Мінфін: Основне завдання на 2024 рік - відновлення середньострокового бюджетного планування

Укрінформ
Найголовнішим завданням для Мінфіну на цей рік є відновлення середньострокового бюджетного планування.

Як передає Укрінформ, про це наголосив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін під час виступу на 12 засіданні керівного комітету EU4PFM, повідомляє пресслужба Мінфіну.

У міністерстві зазначили, що працюють із головними розпорядниками коштів (ГРК) та Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо покращення процедур середньострокового бюджетування, а з експертами SIGMA – щодо удосконалення методики проведення оглядів витрат.

«Серед основних здобутків хочу відмітити прогрес з розробкою нової сучасної ІТ-системи для планування та моніторингу виконання державного бюджету. Наразі ми тестуємо розроблені модулі і сподіваємось мати можливість використати систему вже на практиці під час підготовки Бюджетної декларації на 2025-2027 роки та проєкту державного бюджету на 2025 рік», - повідомив перший заступник міністра фінансів.

Також Улютін наголосив на важливості ухвалення Урядом Національної стратегії доходів до 2030 року та висловив сподівання на підтримку Проєкту у її реалізації.

Читайте також: Мінфін відзвітував інспекторам США про використання допомоги

«Маємо багато напрацювань, спрямованих на розбудову державного внутрішнього фінансового контролю, що є надважливою сферою в контексті майбутніх переговорів щодо нашого членства в ЄС. Готові перейти від концепції до підготовки специфікацій ІТ-рішення для інтерактивного порталу ДВФК. Впевнений, що через підвищення розуміння значення цієї функції ми зможемо створити умови для посилення якості внутрішнього аудиту», - повідомив він.

Як повідомлялось, вперше трирічну Бюджетну декларацію було схвалено в Україні в 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-