Банки оптимістично оцінюють перспективи кредитування - експерт

Банки оптимістично оцінюють перспективи кредитування - експерт

Укрінформ
Банки доволі оптимістично налаштовані щодо збільшення кредитування, більше того, вони закладають відновлення кредитування у свої бізнес-плани та готові нарощувати кредитні портфелі.

Про це сказав член ради НБУ Василь Фурман у Медіацентрі Україна - Укрінформ під час брифінгу “Стабільність банківської системи та платоспроможність громадян”.

"Кредитування повільно, але відновлюється. Чисті кредити населення впродовж 2023 року зросли на 22%. Зростання відбувалося передусім завдяки відновленню карткового кредитування. Також зросли обсяги іпотечного кредитування, завдяки видачі послуг позик за програмою "єОселя", - сказав Фурман.

Він уточнив, що чисті гривневі кредити упродовж 2023 року незначно скоротилися, десь на 1,5%.

"Водночас, наприклад, якщо подивитись червень - грудень минулого року, то ми бачили тенденцію до зростання кредитування корпоративного бізнесу", - зазначив Фурман.

Читайте також: МВФ покращив прогноз для глобальної економіки у 2024 році

За його словами, банки загалом оптимістично налаштовані щодо збільшення кредитування. Вони закладають відновлення кредитування у свої бізнес-плани та готові нарощувати портфелі.

"Ми чули оцінки, що десь у середньому 10% (зростання кредитного портфеля - ред.)", - заявив член ради НБУ.

Читайте також: За програмою «5-7-9» бізнесу вже видали кредитів на ₴182,6 млрд - Прем’єр

Як повідомлялось, загальна сума вкладів фізичних осіб у банках України за січень - листопад 2023 року зросла на 118,7 млрд грн і станом на 1 грудня становила 1 170,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-