З початку року українці взяли за програмою єОселя іпотеки на ₴1 мільярд

З початку року українці взяли за програмою єОселя іпотеки на ₴1 мільярд

Укрінформ
За перший місяць 2024 року 575 українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою "єОселя" на 1 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“Від початку дії програми єОселя кредити на придбання житла взяли вже 6 900 українських родин на 10,4 млрд грн. Лише за перший місяць поточного року банки видали іпотечних кредитів на 1 млрд грн 575 родинам. Третина з них отримані на умовах масової іпотеки - під 7%. Такий кредит можуть взяти всі українці, які не мають власного житла, або потребують покращення житлових умов”, - зазначила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Читайте також: Уряд розробляє кілька пільгових програм для забезпечення українців житлом - Мінекономіки

Водночас, нагадала вона, військові, медики, педагоги й науковці можуть взяти кредит за програмою на пільгових умовах - під 3%.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою "єОселя" 169 кредитів на 289 млн грн. так, кредити під 3% отримали 88 військовослужбовців та силовиків, 12 педагогів, 11 медиків та 2 науковці; кредити під 7% отримали 43 українці без власного житла, 9 ВПО та 4 ветерани.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (131 кредит) та у забудовника (35). Також троє українців взяли кредити на купівлю квартири, яка будується.

Читайте також: Житло для переселенців: в Україні змінили правила іпотечного кредитування

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці Київської області - 53, міста Києва - 42, Одеської області - 13, Львівської - 11 та Дніпропетровської області - 8.

Як повідомлялося, програма "єОселя" запрацювала в жовтні 2022 року; її реалізовують Мінекономіки, Мінцифри, Укрфінжитло та "Дія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-