Демченко - про блокування: Одиниці транспортних засобів перетинають румунський кордон

Демченко - про блокування: Одиниці транспортних засобів перетинають румунський кордон

Укрінформ
Унаслідок блокування пунктів пропуску на румунському кордоні через Порубне та Красноїльськ проходять одиниці транспортних засобів на добу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Блокування продовжується, це пункти пропуску Порубне і Красноїльськ. Є відмінність між цими пунктами пропуску у пропуску вантажних засобів: по напрямку Порубного можуть слідувати вантажівки, які перевозять вантажі, а по напрямку Красноїльськ тільки порожні вантажні транспортні засоби. Пропускна спроможність через ті дії, які тривають на кордоні, значно знизилася, фактично одиниці вантажних транспортних засобів перетинають кордон", - зазначив Демченко.

Він нагадав, що блокування пунктів пропуску на кордоні з Румунією розпочалося у вихідні, тоді воно обмежувалося кількома годинами на добу.

"Зараз ми бачимо, що фактично цілодобово румунська сторона в обох напрямках обмежує можливість перетину кордону вантажівками, бо учасники цих блокад знаходяться на підʼїзних шляхах і ускладнюють рух для проїзду", - зауважив Демченко.

Читайте також: Блокада кордону з Україною призупиняється до 1 березня - у Польщі підписали угоду

За його словами, обмежень для інших категорій транспорту - легкових автомобілів, автобусів - немає.

Як повідомлялося, 15 січня на кордоні України й Румунії заблоковано рух вантажівок через пункти пропуску "Порубне - Сірет" та "Красноїльськ - Вікову-де-Сус".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-