Ціни на вантажні перевезення зросли на 15-20% через блокування українського кордону

Ціни на вантажні перевезення зросли на 15-20% через блокування українського кордону

Укрінформ
Ціни на вантажні автоперевезення зросли на 15-20% через заблоковані пропускні пункти на українсько-польському та українсько-румунському кордонах.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич у телемарафоні «Єдині новини».

«Основні збитки стосуються транспортних витрат. Кожен день простою автомобілів коштує грошей, тому ціни на перевезення зростають на 15-20%», - сказав він.

Дмитрасевич зазначив, що румунські фермери, які почали блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною, вимагають від свого уряду збільшення підтримки. За словами заступника міністра, Україна зараз не імпортує в Румунію пшеницю, ріпак, соняшник та кукурудзу, а перевозить цю продукцію транзитом до портів.

«Тому як таких вимог до України, як нам відомо, в принципі немає», - додав Дмитрасевич.

Читайте також: Інфляція за 2023 рік становила 5,1% - Держстат

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

З 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску «Медика – Шегині».

На території Румунії фермери 13 і 14 січня блокували рух українських вантажівок через пункт пропуску «Сірет».

Читайте також: Пріцкер на зустрічі з главою МЗС Польщі порушила питання блокади кордону з Україною

15 січня румунські фермери знову заблокували рух вантажних автомобілів через пункт пропуску «Сірет», також почалося блокування пункту «Вікову-де-Сус».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-