Соцвиплати із держбюджету торік профінансовані на ₴450,1 мільярда - Мінфін

Соцвиплати із держбюджету торік профінансовані на ₴450,1 мільярда - Мінфін

Укрінформ
У 2023 році в повному обсязі профінансовано із держбюджету соцвиплати на 450,1 млрд грн, зокрема у грудні – 41,6 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що ці кошти було спрямовано: 271,8 млрд грн – на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду, 102,8 млрд грн ‒ на соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини, 47,6 млрд грн – на підтримку малозабезпечених сімей та надання пільг і житлових субсидій громадянам. Крім того, 24,2 млрд грн було спрямовано на соціальний захист дітей та сім’ї, 3,6 млрд грн ‒ на соціальний захист осіб з інвалідністю та 0,5 млрд грн – на оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги.

У 2023 році понад 5 млн осіб отримали соціальні виплати, соцстипендії, компенсації, а саме внутрішньо переміщені особи, сім’ї з дітьми, малозабезпечені сім’ї, сім’ї, які перебували у складних життєвих обставинах, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Читайте також: Гетманцев запевняє, що всі соцвиплати взимку будуть профінансовані у повному обсязі

«Минулого року уряд повністю забезпечив виконання соціальних зобов’язань, профінансувавши пенсії, доплати, надбавки за рахунок міжнародної допомоги наших донорів. Цього року соціальна підтримка ‒ це також один із пріоритетів держави, де на соціальний захист громадян спрямовано 469,4 млрд грн, що більше на 8,7 млрд грн, ніж у 2023 році», - сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2024 рік на соціальні видатки передбачено майже 470 млрд грн. У порівнянні з 2023 роком сума збільшена на 25 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-