В управління АРМА передали арештованої готівки на ₴221 мільйон

В управління АРМА передали арештованої готівки на ₴221 мільйон

Укрінформ
В управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передано кошти в еквіваленті 221 млн грн, які будуть розміщені на депозитних рахунках Агентства.

Про це повідомила пресслужба відомства, передає Укрінформ.

«За клопотанням слідчого управління Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області 8 січня 2024 року суд передав в управління АРМА грошові кошти, сума яких у гривневому еквіваленті сягає 221 млн», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, АРМА було передано 5 714 727 доларів США, 49 555 євро та 653 645 грн.

Наголошується, що ці активи були арештовані та визнані речовим доказом у межах досудового розслідування у справі про незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв.

Наразі Нацагентство організує фактичне прийняття готівкових коштів у своє управління. Невдовзі вони будуть розміщені на депозитних рахунках АРМА і на них нараховуватимуться відсотки. У випадку конфіскації ці грошові активи (включно з відсотками) поповнять державну скарбницю.

Зазначається, що передана в управління сума є рекордною за весь час роботи Південно-східного міжрегіонального територіального управління АРМА.

Читайте також: АРМА знайшло активи ексдепутата-колаборанта і відправило запит в Ізраїль

Як повідомлялося, дохід Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), від депозитів та придбання військових облігацій у 2023 році становив 392 млн грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-