АРМА планує знову змінити управителя АЗС Glusco

АРМА планує знову змінити управителя АЗС Glusco

Укрінформ
Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) планує розірвати договір управління автозаправних станцій Glusco із ПАТ "Укрнафта" та знайти нового управителя на конкурсі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агентства.

"АРМА ініціює перед Кабінетом Міністрів України скасування розпоряджень уряду і розірвання договорів з ПАТ “Укрнафта”, яке управляє арештованими активами Glusco проросійського діяча Віктора Медведчука та активами російської компанії “Татнафта”, - йдеться у повідомленні.

Причиною такого рішення в АРМА назвали відхилення Укрнафтою пропозицій агентства підписати акти приймання-передачі активів АЗС. Як наслідок, підприємство досі не є джерелом надходжень до державного бюджету.

Зазначається, що АРМА та Укрнафта не могли підписати акти приймання-передачі корпоративних прав через необхідність отримання дозволу на концентрацію від Антимонопольного комітету України. В агентстві заявили, що Укрнафта затягувала із внесенням відповідних документів до АМКУ і зробила це - спільно з АРМА - лише після численних нарад. АМКУ може розглядати документи до пів року.

Читайте також: АРМА виграло в Нафтогазу суд за АЗС мережі Glusco

В АРМА вважають, що кращого варіанта, ніж проведення незалежного прозорого конкурсу, немає.

Як повідомлялося, у травні 2022 року уряд прийняв пропозицію АРМА щодо передачі в управління за особливою процедурою низки арештованих активів мережі АЗС Glusco, зокрема, понад 200 автозаправних комплексів та об’єктів нерухомості. Однак 3 серпня 2023 року АРМА розірвало договір з ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» через неналежне управління арештованими активами мережі.

У вересні 2023 року ПАТ "Укрнафта" і Нацагентство з розшуку та менеджменту активів підписали договір про управління мережею АЗС Glusco.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-