Торік українські митники виявили порушень майже на ₴9 мільярдів

Торік українські митники виявили порушень майже на ₴9 мільярдів

Інфографіка
Укрінформ
Працівники Державної митної служби протягом 2023 року виявили порушення митних правил на 8,9 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держмитслужба.

"Протягом січня-грудня 2023 року митниці Державної митної служби України виявили 11 935 порушень митних правил на суму 8,9 млрд грн. Вартісний показник збільшився у 3 рази порівняно з 2022 роком", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вилучено предметів правопорушень на суму понад 938 млн грн. Зокрема, промислових товарів на 716 млн грн, продовольчих товарів та сільгосппродукції на 88 млн грн, валюти на понад 73 млн грн, транспортних засобів на 61 млн грн.

Безпосередньо митницями розглянуто 3 493 справи про порушення митних правил. Застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 110 млн грн, з яких стягнуто до Держбюджету 80 млн гривень.

Читайте також: Мінфін представив п'ять ключових напрямків реформування Держмитслужби

На розгляд до суду митницями передано 6 912 справ про порушення митних правил на суму 6,4 млрд гривень. За результатами розгляду справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму 2 млрд грн (конфіскація – 1,04 млрд грн, штрафи – 963 млн грн).

Як повідомлялось, працівники Державної митної служби у січні-листопаді 2023 року виявили порушення митних правил із вартістю предметів правопорушень на 8,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-