Україна торік відкрила понад 400 міжнародних маршрутів для пасажирських автоперевезень

Україна торік відкрила понад 400 міжнародних маршрутів для пасажирських автоперевезень

Укрінформ
Україна торік провела верифікацію міжнародних маршрутів із шістьма країнами та відкрила понад 400 нових маршрутів для пасажирських автоперевезень.

Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінвідновлення у Фейсбуці.

Він зазначив, що міністерство вже розробило Реєстр міжнародних маршрутів та онлайн-кабінет перевізника для відкриття та змін маршрутів. 

За словами Деркача, у 2023 році Мінвідновлення масштабувало цифрову послугу єЧерга на 16 пунктів пропуску. 

"Щодо автомобільних пунктів пропуску, то була сформована Стратегія розбудови прикордонної інфраструктури до 2030 року та забезпечена передача від Державної митної служби до Агентства відновлення 23 пунктів пропуску. Також було погоджено створення «Зеленого коридору» між «Рені – Джюрджюлешти – Галац» та розпочато ремонт пункту пропуску «Рені» для запуску спільного контролю", - розповів Деркач.

Читайте також: Укразалізниця торік здійснила 1100 евакуаційних рейсів

Посадовець додав, що у 2024 році міністерство планує: запустити спільний контроль на кордоні з Польщею та Румунією; провести модернізацію пунктів пропуску; розширити проєкт єЧерга на всі транспортні засоби, а також реалізувати реформу міжнародних пасажирських перевезень та розпочати зміни системи внутрішніх перевезень. 

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році Мінвідновлення закрило 280 міжнародних автомобільних маршрутів, з яких: маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі – 118, маршрути, що ведуть до РФ – 140 та маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники – 22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-