Російська війна уповільнила зростання світової економіки - ООН

Російська війна уповільнила зростання світової економіки - ООН

Відео
Укрінформ
Війна, розв'язана Росією проти України, відчутно впливає, на світову економіку, зокрема уповільнює зростання ВВП Європейського Союзу.

Про це сказав керівник відділу глобального економічного моніторингу Департаменту ООН з економічних та соціальних питань Хамід Рашид, який представив річну Доповідь про світове економічне становище та перспективи 2024 року.

Відповідаючи на запитання власкора Укрінформу в Нью-Йорку про те, як російська війна вплинула на економічні тенденції у світі, Рашид зазначив, що наслідки, особливо в Європі, уже спостерігаються.

За його словами, зокрема економіка Німеччини 2023 року зазнала «технічної рецесії». «І перспективи… цього року досить, я б сказав, похмурі», – додав посадовець ООН.

Зростання ВВП в Європейському Союзі за минулий рік становило близько 0,6%, а наступного року ВВП зросте загалом приблизно на 1,2%, зауважив він.

Читайте також: Зростання світової економіки уповільнюється і становитиме цьогоріч 2,4% - доповідь ООН

«Це дуже, дуже скромні темпи зростання для регіону... Отже, ми бачимо вплив, прямий вплив війни». На думку Рашида, Європа в майбутньому матиме «чимало викликів через війну».

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Департамент ООН з економічних та соціальних питань представив Доповідь про світове економічне становище та перспективи 2024 року. У ній відзначається, що українська економіка «продемонструвала певну стійкість до війни», зросла на 4,6% після попереднього падіння на 29,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-