Голова правління «Прозорро.Продажі» назвав найдорожчий лот в системі торік

Голова правління «Прозорро.Продажі» назвав найдорожчий лот в системі торік

Ексклюзив
Укрінформ
Найдорожчим активом, проданим в електронній системі «Prozorro.Продажі» у 2023 році, стало майно збанкрутілого Іллічівського олійножирового комбінату.

Разом із земельними ділянками та нерухомістю його продали за 700 мільйонів гривень, повідомив Сергій Бут, голова правління АТ «Прозорро.Продажі» в інтервʼю Укрінформу.

«Найдорожчим активом, проданим у системі 2023 року, стало майно збанкрутілого ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат», до якого належать також земельні ділянки, нерухомість. Його продали за 700 мільйонів гривень», - повідомив Бут.

За словами керівника «Прозорро.Продажі», цей лот став одним із найбільших аукціонів взагалі за всю історію роботи «Prozorro.Продажі».

«Це свідчення того, що навіть під час війни інвестори готові до значних інвестиційних проєктів», - підкреслив Бут.

Читайте також: Від малої приватизації на Prozorrо.Продажі надійшло понад ₴3,3 мільярда - Мінекономіки

Як повідомлялося, у жовтні 2021 року Господарський суд Одеської області визнав товариство банкрутом, а майно знаходиться у заставі (іпотеці) ТОВ «Фінансова компанія «СКАЙ». Майно Іллічівського олійножирового комбінату у липні минулого року виставили на аукціон зі стартовою ціною 689 мільйонів 760 тисяч 560 гривень.

У жовтні 2021 року Господарський суд Одеської області визнав комбінат банкрутом, майно якого знаходилося у заставі фінкомпанії «СКАЙ».

У липні 2023 року ПАТ виставили на аукціон зі стартовою ціною 689 мільйонів 760 тисяч 560 гривень.

До лоту входила земельна ділянка загальною площею 8,6 га у місті Іллічівськ, на якій розташований комбінат, комплекс будівель та споруд загальною площею 39,3 тис. кв. м, а також цистерни, транспорт, помпова станція з естакадами та вагами, резервуари та інше майно.

Повну версію інтерв’ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Фото: Сергій Бут, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-