Ціни на рис зросли до нового 15-річного максимуму

Ціни на рис зросли до нового 15-річного максимуму

Укрінформ
Світові ціни на рис підвищилися до нового 15-річного максимуму через високий попит і затяжні проблеми з постачанням.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Згідно з даними Асоціації експортерів рису Таїланду, тайський білий рис 5%-ї очистки, який є азійським еталоном, зростає третій тиждень поспіль і в середу, 27 грудня, сягнув 659 доларів за тонну.

Це найвищий показник з жовтня 2008 року, і зростання цін цього року становило близько 38% після того, як найбільший постачальник рису - Індія - обмежила експорт, а суха погода поставила під загрозу виробництво.

Рис є життєво важливим продуктом харчування для людей в Азії та Африці, і останнє зростання цін може посилити інфляційний тиск та збільшити витрати на імпорт для покупців. Деякі країни почали збільшувати закупівлі рису, щоб створити достатні запаси через побоювання, що вплив Ель-Ніньо призведе до подальшого скорочення поставок у найближчі місяці.

Читайте також: Інфляція у листопаді сповільнилася до 5,1% у річному вимірі

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року індекс світових цін на продовольство знизився на 0,5% порівняно з вереснем. Індекс цін на молочні продукти став єдиним, що зріс на 2,2%.

У вересні цього року Продовольча та сільськогосподарська організація ООН повідомляла, що ціни на рис у світі зросли до найвищого показника за останні 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-