Судноплавна компанія Maersk готує поновлення рейсів у Червоному морі після атак з Ємену

Судноплавна компанія Maersk готує поновлення рейсів у Червоному морі після атак з Ємену

Укрінформ
Судноплавна компанія Maersk повідомляє готується поновити рух суден Червоним морем, припинений через напади єменських повстанців-хуситів, завдяки початку очолюваної США багатонаціональної військово-морської операції для захисту судноплавства.

Про це повідомили в компанії Maersk, передає Укрінформ з посиланням на The Washington Post.

“Ми отримали підтвердження того, що раніше оголошену багатонаціональну безпекову ініціативу Operation Prosperity Guardian (OPG) тепер створено та розгорнуто, щоб дозволити морській торгівлі проходити через Червоне море-Аденську затоку та знову повернутися до використання Суецького каналу як воріт між Азією та Європою”, - повідомили у компанії.

Найбільший у світі морський вантажоперевізник Maersk заявив, що працює над планами щодо найшвидшого руху перших суден.

Видання нагадує, що напади хуситів з Ємену призвели до серйозних перебоїв у судноплавстві через Суецький канал і Червоне море, одну з найважливіших артерій торгівлі нафтою, природним газом, зерном і споживчими товарами між Європою та Азією.

Читайте також: Данська компанія Maersk представила перше у світі судно на метанолі

Повстанці погрожували атакувати будь-яке судно, яке, на їхню думку, прямує до Ізраїлю або прибуває з нього. Основні судноплавні компанії, зокрема Maersk, уникають Червоного моря та відправляють свої кораблі навколо Африки та мису Доброї Надії.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Maersk вирішила звільнити щонайменше 10 тисяч працівників в умовах надлишку потужностей, зростання витрат і зниження цін.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-