Ціна на моркву в грудні продовжує зростати

Ціна на моркву в грудні продовжує зростати

Укрінформ
З початку грудня 2023 року в Україні продовжують збільшуватися ціни на моркву. Про це повідомляють аналітики EastFruit, передає Укрінформ.

На сьогодні українські виробники вже відвантажують якісну моркву за ціною в діапазоні 11-15 грн/кг (0,29-0,40 дол./кг), а це в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. При цьому, наголошують галузеві експерти, тенденція до здорожчання спостерігається виключно в сегменті моркви високої якості, яку закуповують для подальшого зберігання.

За словами учасників ринку, головним драйвером цінового зростання у сегменті моркви став підвищений попит на овоч напередодні новорічних свят. Оптові компанії та роздрібні мережі формують запаси цих коренеплодів і готові переглядати закупівельні ціни в бік підвищення, але тільки виключно для продукції високої якості.

Зазначається, що, попри чергове здорожчання, сьогодні моркву на українському ринку пропонують в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний період торік. При цьому аналітики проєкту EastFruit не виключають подальшого зростання цін на якісну моркву й найближчим часом. У своїх прогнозах експерти спиралися на поступове зменшення обсягів саме якісної моркви у сховищах місцевих виробників.

Читайте також: Інфляція у листопаді сповільнилася до 5,1% у річному вимірі

Як повідомляв Укрінформ, морква в Україні почала дорожчати у другій половині жовтня, коли ціни зросли на 37% - до 6-10 грн/кг (0,17-0,28 дол./кг).

Фото з сайту east-fruit.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-