На Вінниччині сільгосппідприємства удвічі збільшили площі під овочами

На Вінниччині сільгосппідприємства удвічі збільшили площі під овочами

Укрінформ
На Вінниччині у поточному році сільськогосподарські підприємства збільшили площі під овочами удвічі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров, передає Укрінформ.

«У поточному році намітилась тенденція до збільшення площ безпосередньо в сільськогосподарських підприємствах. Вони збільшили площі під овочевими культурами у два рази. Причиною цього став дефіцит овочевої продукції на ринку України», - сказав Сідоров.

За його словами, сільгосппідприємства збільшили площі під цибулею, помідорами та баштанними культурами. Цьогоріч у промислових обсягах були висаджені перець і баклажани.

В агропідприємствах, де використовувалось зрошення та повний комплекс системи живлення і захисту рослин, отримані високі врожаї. В окремих підприємствах урожайність цибулі та моркви досягла 80 тонн з гектара.

Читайте також: Інфляція у листопаді сповільнилася до 5,1% у річному вимірі

Водночас, зазначив посадовець, проблемою для виробників овочів області залишається відсутність переробних потужностей та сучасної інфраструктури зі зберігання овочевої групи. Багато сільгоспвиробників, які планують займатися вирощуванням овочів у перспективі, стурбовані цими питаннями. Позаяк сезонність у формуванні ціни на овочі відіграє дуже важливу роль у рентабельності овочівництва.

Останнім часом на Вінниччині овочевими культурами по всіх категоріях господарств, включаючи домогосподарства, зайняті в середньому 23 тис. га. Особливістю вирощування овочів в області є те, що понад 98% - це площі в домогосподарствах і лише 2% - в сільськогосподарських підприємствах, включаючи фермерські господарства.

Як повідомлось, станом на початок листопада 2023 року українські аграрії зібрали майже 29 млн т овочів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-