Укрзалізниця планує вийти на прибуток за підсумками року

Укрзалізниця планує вийти на прибуток за підсумками року

Укрінформ
АТ “Укрзалізниця” планує за підсумками 2023 року одержати 7 млрд грн чистого прибутку замість збитків, які прогнозувалися на початку року.

Про це заявив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко на зустрічі команди Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури з головами дипмісій та громадськістю, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз ми замість 12-20 млрд грн збитку, який планувався на початку року, вже маємо 7 млрд чистого прибутку по результатам 2023 року. Це нам дає можливість не зупинятися і не очікувати додаткової допомоги держави на відновлення інфраструктури”, - сказав Лященко.

Читайте також: Укрзалізниця замовила на Крюківському заводі ще 22 пасажирських вагони

За його словами, покращити фінансовий стан компанії вдалося завдяки оптимізації та більш прозорому керуванню операційною діяльністю. Завдяки цим заходам вдалося залучити 4,5 млрд грн додаткових надходжень шляхом економії.

Свою роль відіграла також прозорість закупівель Укрзалізниці.

“Ми розуміли, що дуже велика кількість наших втрат були на переплатах посередникам. Тому на сьогодні вже більше ніж 70% - це прямі договори, які дають також великий вклад у наше фінансове становище”, - наголосив Лященко.

Читайте також: Укрзалізниця запустила сервіс замовлення квитків для військових

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план АТ "Укрзалізниця" на 2024 рік. Згідно з документом, Укрзалізниця планує отримати 103,2 млрд грн доходу, зокрема, чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) планується в обсязі 98,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-