Укргідроенерго отримало транш на €133 мільйони від ЄІБ

Укргідроенерго отримало транш на €133 мільйони від ЄІБ

Укрінформ
ПрАТ "Укргідроенерго" отримало транш від Європейського інвестиційного банку у розмірі 133 млн євро. Кошти будуть спрямовані на реконструкцію 21 гідроагрегата на станціях в басейні р. Дніпро.

Про це повідомляє пресслужба Укргідроенерго, передає Укрінформ.

"За підтримки партнерів з Європейського інвестиційного банку та після отримання погодження від державних установ, сьогодні ми отримали транш у сумі 133 млн євро, що є частиною невибраної суми позики ЄІБ за діючим проєктом «Реабілітація гідроелектростанцій». Ми вдячні нашим партнерам за надані кошти та максимальне сприяння у реалізації проєктів у цей непростий час", - сказав генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Він зазначив, що завдяки отриманим коштам компанія зможе закупити критично важливе обладнання, аби швидко реагувати у разі виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечувати оперативне відновлення функціонування як станцій компанії, так і Об’єднаної енергосистеми України. Також компанія має змогу і надалі реконструювати гідроагрегати ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго на Дніпрі, що своєю чергою підвищуватиме їх експлуатаційну надійність та потужність.

За його словами, виділені кошти буде спрямовано не лише на модернізацію та реконструкцію гідроенергетичних об’єктів, які належать Укргідроенерго, але й на відновлення пошкоджених енергетичних об’єктів та втрачених внаслідок обстрілів потужностей. Це особливо важливо з огляду на часткове руйнування Дніпровської ГЕС та знищення греблі Каховської гідроелектростанції.

Читайте також: Уряд перерозподілив майже ₴5,8 мільярда кредитних коштів на відбудову об'єктів Укргідроенерго

Як повідомлялося, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.12.2023 № 1099-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених у 2023 році для реалізації інвестиційних проєктів за рахунок кредитів (позик), залучених державою від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій» збільшено обсяг видатків державного бюджету для діючого інвестиційного проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій» ПрАТ «Укргідроенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-