На пункті пропуску «Ягодин» у бік України - майже тисяча вантажівок

На пункті пропуску «Ягодин» у бік України - майже тисяча вантажівок

Укрінформ
На вечір понеділка на кордоні в напрямку пункту пропуску «Ягодин» у черзі на в'їзд в Україну стоїть майже тисяча вантажних автомобілів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз на напрямку пункту пропуску «Ягодин» в чергах у бік України перебуває десь близько тисячі вантажних транспортних засобів, але якщо вдасться досягти тої динаміки, яка була до 6 листопада, коли розпочалась блокада, то фактично за кілька днів усі ці транспортні засоби зможуть перетнути кордон в напрямку в’їзду в Україну», - сказав Демченко.

Він нагадав, що раніше за добу кордон у ПП «Ягодин» перетинало 1200-1300 вантажівок в обидва боки.

Читайте також: Польські перевізники завершили блокування пункту пропуску «Дорогуськ - Ягодин»

Щодо ситуації на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною Демченко поінформував: «Якщо говорити про напрямок руху з Угорщиною, то ті дії, які почалися близько 11 години, варто більше розглядати як демонстрацію угорських перевізників. На щастя, вони не блокують кордон, не блокують руху вантажних транспортних засобів... По кордону зі Словаччиною - після 16 години почалося знову блокування руху на напрямку словацького пункту пропуску «Вишнє Нємецке», це з українського боку пункт пропуску «Ужгород». Такі дії вчиняють представники Союзу перевізників Словаччини».

За словами речника ДПСУ, якщо раніше словацькі мітингувальники блокували на кордоні вантажний транспорт на в’їзд в Україну, то зараз – у зворотному напрямку, з України в Словаччину. 

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Читайте також: Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецке»

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту і розпочали блокування руху вантажного транспорту на пункті пропуску "Медика – Шегині" поблизу Перемишля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-