Мінфін: у місцевих бюджетах - ₴3,2 мільярда залишків освітньої субвенції

Мінфін: у місцевих бюджетах - ₴3,2 мільярда залишків освітньої субвенції

Інфографіка
Укрінформ
На рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ акумульовано 3,2 млрд грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну за даними Державної казначейської служби України.

Зокрема, залишки накопичено у 1 360 місцевих бюджетах, із них: у 24 обласних бюджетах ‒ 883,3 млн грн, у зведеному бюджеті м. Києва ‒ 59,7 млн грн, у 369 бюджетах міських територіальних громад ‒ 1,2 млрд грн, у 398 бюджетах селищних територіальних громад ‒ 492,3 млн грн та у 568 бюджетах сільських територіальних громад ‒ 615,3 млн гривень.

Найбільші залишки накопичено в місцевих бюджетах Дніпропетровської області – 333 млн грн, Одеської області – 258,8 млн грн, Донецькій області – 224,9 млн грн, Запорізької області – 217,5 млн грн, Харківської області – 214 млн грн, Київської області – 198,1 млн гривень.

Найменші залишки у місцевих бюджетах Чернігівської області – 53,7 млн грн, Кіровоградської області – 55,6 млн грн, Хмельницької області – 59,2 млн гривень.

Відсутні залишки у 103 місцевих бюджетах (11 міських, 36 селищних та 56 сільських територіальних громадах).

Основна мета запровадження формульного розрахунку освітньої субвенції ‒ надання якісної освіти за умов оптимальної мережі закладів, що є правильним та ефективним рішенням засновників шкіл.

Читайте також: Шмигаль: На укриття в школах і дитсадках наступного року виділимо 2,5 мільярда

«Мінфін укотре наголошує на тому, що в умовах обмеженості ресурсів, коли кошти державного бюджету насамперед спрямовуються на захист нашої країни, а всі інші соціальні видатки забезпечуються за рахунок міжнародної допомоги, накопичення та невикористання залишків освітньої субвенції є неприпустимим. З огляду на це, Міністерство освіти і науки має проводити постійну роботу з органами управління освіти щодо посилення відповідальності в частині використання освітньої субвенції у повному обсязі для належної оплати праці вчителів та підвищення їх мотивації», - наголосив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Як повідомлялось, 28 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році». Рішення означає, що освітню субвенцію перерозподілять між місцевими бюджетами Запорізької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Це дасть змогу здійснювати оплату праці з нарахуваннями у повному обсязі та не допустить утворення кредиторської заборгованості до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-