У порту Констанца з’явиться додаткова якірна стоянка для української агропродукції

У порту Констанца з’явиться додаткова якірна стоянка для української агропродукції

Укрінформ
У морському порту Констанца в Румунії у березні 2024 року планується запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) Дмитро Москаленко у Фейсбуці.

За його словами, домовленість про запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції в березні 2024 року досягнута минулого тижня в Румунії на зустрічі щодо нарощення експортної спроможності українських портів Дунаю.

«Організацію якірних стоянок ми обговорювали з румунськими колегами ще у вересні. Наразі завдяки відкриттю портів Одеси потік агропродукції через Придунав’я зменшився. Проте питання не втратило актуальності. В будь-який момент з «резервного» напрямку аграрного експорту Дунай може знову перетворитися на основний», – зазначив Москаленко.

За січень-лютий 2024 року румунська сторона обіцяє провести тендер та напрацювати нормативну базу, щоб вже у березні ввести стоянку в експлуатацію.

Також у порту Констанца буде запроваджено онлайн-чергу на обробку барж УДП, що має додати роботі пароплавства більшої прогнозованості.

«На обидва рішення очікували вже давно. Простої барж у Констанці – це додаткові витрати для власників вантажу і катастрофічна втрата ефективності використання флоту», – наголосив Москаленко.

Читайте також: Дунайське пароплавство запускає нову лінію перевезення зерна до Констанци

З позитивних новини не можу не згадати нічну навігацію на каналі Суліна, яка у великій мірі запрацювала завдяки наполегливості нашого Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, баржеві каравани ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» успішно виконали пілотні рейси за довгостроковими контрактами на перевезення української руди до Сербії та зерна з Угорщини до порту Констанца в Румунії на зворотному шляху.

Фото: Фейсбук Дмитро Москаленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-