Крюківський завод першим в Україні випускатиме вагони-платформи під євроколію

Крюківський завод першим в Україні випускатиме вагони-платформи під євроколію

Укрінформ
Крюківський вагонобудівний завод, що розташований у Кременчуці Полтавської області, отримав право на випуск вантажних вагонів для колії 1435 мм.

Про це пресслужба підприємства повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Публічне акціонерне товариство «Крюківський вагонобудівний завод» стало першим в Україні підприємством, яке отримало право на випуск вантажних вагонів на колію 1435 мм, виконавши вимоги відповідних технічних специфікацій інтероперабельності (TSI), що діють в країнах ЄС», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фахівці підприємства, відповідно до європейських стандартів, створили інтермодальний вагон-платформу типу Sggrss 80’ для перевезення контейнерів, виготовили два прототипи, які пройшли випробування на полігонах країн ЄС. Отримані сертифікати внесені до бази Залізничного агентства Європейського Союзу (ERA) і є підтвердженням виконання всіх чинних вимог.

Очікується, що нова продукція дозволить КВБЗ розширити ринки збуту та задовольнити потреби як компаній з країн ЄС, так і «Укрзалізниці» та інших українських операторів, що працюють на колії 1435 мм.

Читайте також: USAID допоможе Укрзалізниці збудувати євроколію до Львова

Вагони верифіковані для експлуатації на всій мережі залізниць ЄС.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» за результатами тендеру підписала з Крюківським вагонобудівним заводом контракт на постачання 22 пасажирських вагонів за 980,45 млн грн.

Фото: ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-