Блокада словацьких перевізників не вплинула на роботу митниці

Блокада словацьких перевізників не вплинула на роботу митниці

Ексклюзив
Укрінформ
Блокада перевізників на словацькому кордоні насправді не вплинула на роботу митниці: під час страйку через кордон проходило до двох сотень вантажівок за добу.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

"Блокада перевізників на словацькому кордоні суттєво не вплинула на роботу митниці: всі дні страйку через кордон на КПП "Ужгород" проходило близько 200 вантажівок. Тобто, словацька сторона пропускала, а українська - оформляла більше, ніж п'ять вантажівок на годину, як було заявлено учасниками страйку", - зазначила речниця.

Так, за наведеними даними, у перший день страйку, в суботу, 2 грудня через кордон на КПП "Ужгород" пройшло 220 фур, у неділю - 203, в понеділок - 172 вантажівки.

"Станом ранок 5 грудня, черги у КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке» (українсько-словацький кордон) з вантажних транспортних засобів складають: на в’їзд в Україну - 650 транспортних засобів; на виїзд з України - 20 (е-черга - 1321)", - повідомили на Закарпатській митниці.

Читайте також: У Єврокомісії підтримують збереження «транспортного безвізу» для України

Як раніше повідомляв Укрінформ, учора ввечері, 4 грудня, о 22 годині на території Словаччини завершилися дії учасників акції, які блокували рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецьке»», суміжний українському пункту пропуску «Ужгород».

Як повідомлялося, Спілка перевізників Словаччини 1 грудня о 16:05 розпочала блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецьке» на кордоні з Україною.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-