Словацькі перевізники погрожують блокуванням кордону для українських вантажівок з п’ятниці

Словацькі перевізники погрожують блокуванням кордону для українських вантажівок з п’ятниці

Укрінформ
Словацькі перевізники погрожують з п'ятниці заблокувати головний пункт пропуску країни на кордоні з Україною, якщо не будуть вжиті заходи щодо обмеження конкуренції з боку українських перевізників.

Про це повідомив голова Спілки автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) Станіслав Скала, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

За його словами, UNAS дочекається реакції Міністерства транспорту Словаччини до четверга, перш ніж приймати остаточне рішення.

Скала додав, що 4 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч європейських міністрів транспорту, але він не покладав великих надій на якийсь прорив.

«Схоже, ні українська сторона, ні (Європейська – ред.) комісія не бажають відступати», - сказав він.

Тиждень тому UNAS заблокував рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецке», суміжний із українським пунктом «Ужгород».

Читайте також: Блокада кордону з Польщею: задумано Москвою, долати треба разом

Як повідомляв Укрінформ, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня.

Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною: "Дорогуськ - Ягодин", "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська". На кордоні утворилися черги з українських вантажівок по кількадесят кілометрів, час очікування сягає до 10 днів.

Перемовини на державному рівні наразі результату не дали.

Читайте також: Польські перевізники мають кращі умови на ринку Євросоюзу, ніж українці - експерт

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту місцевих перевізників і, висуваючи свої вимоги, розпочали блокаду руху вантажного транспорту на пункті пропуску «Медика – Шегині» поблизу Перемишля.

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик в останній день свого перебування на цій посаді звернувся з листом до віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова з пропозиціями Варшави щодо розв’язання кризи на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-