Теплоенерго у Львові та Києві оштрафували на понад мільйон гривень

Теплоенерго у Львові та Києві оштрафували на понад мільйон гривень

Укрінформ
Антимонопольний комітет України оштрафував на загальну суму понад 1 млн грн КП «Львівтеплоенерго» та КП «Київтеплоенерго» за те, що вони у різні періоди зобов'язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників.

Як передає Укрінформ, про це повідомив очільник АМКУ Павло Кириленко у Фейсбуці.

"Тимчасові адміністративні колегії, які окремо розглядали справи по «Львівтеплоенерго» та «Київтеплоенерго», на своїх засіданнях дійшли однакових висновків: встановили і довели факти порушень та оштрафували підприємства. «Львівтеплоенерго» має сплатити до держбюджету 550 тисяч гривень, «Київтеплоенерго» - 502 тис. грн", - написав він.

Кириленко зазначив, що у різні періоди (починаючи з 2018 року) ці комунальні підприємства припускалися ідентичних порушень: зобов’язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників – вузлів обліку теплової енергії.

Очільник АМКУ додав, що під час визначення розмірів штрафів було враховано, що підприємства є об'єктами критичної інфраструктури. Крім того, суми штрафів є співрозмірними із вигодами, які вони отримали.

Читайте також: Київ виділив понад ₴1 мільярд на підготовку до зими та відновлення енергоінфраструктури

Кириленко наголосив, що суб’єкти природних монополій у своїх діях мають керуватися чинним законодавством та дбати про дотримання інтересів споживачів. За його словами, ця позиція Антимонопольного комітету України була і залишається незмінною.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Антимонопольний комітет України оштрафував за концентрацію без дозволу на 50 млн грн компанію «BASF S.E» (Німеччина) та компанію «LetterOne Holdings SA» (Люксембург).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-