За програмою єОселя пільгову іпотеку отримали чотири тисячі родин

За програмою єОселя пільгову іпотеку отримали чотири тисячі родин

Укрінформ
Пільгові іпотечні кредити на загальну суму 5,8 млрд гривень за програмою єОселя вже отримали 4 тис. родин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Вже 4 000 українських родин отримали кредити за програмою єОселя і можуть реалізувати мрію про власне житло. 69% кредитів отримали військовослужбовці та силовики, 13% - педагоги і науковці, 10% - медики. Нагадаю, що представники цих професій можуть взяти кредит за програмою під 3% з жовтня минулого року. А з серпня цього року ми запустили масову іпотеку і кредит можуть отримати всі українці, які не мають свого житла, або потребують покращення житлових умов”, - зазначила заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

Вона додала, що станом на сьогодні 8% від загальної кількості іпотечних кредитів за програмою видано саме під 7%. Загалом вже видано кредитів на 5,8 млрд грн

Читайте також: На компенсації українцям за пошкоджене житло спрямували вже 4,4 мільярда

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 157 кредитів на 247 млн грн, серед яких: кредити під 3% отримали 83 військовослужбовці та силовики, 17 педагогів, 9 медиків та 1 науковець, а кредити під 7% отримали 46 українців без власного житла та 1 ветеран.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (118 кредитів) та у забудовника (37). Також двоє українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці: Київської області - 44, міста Києва - 28, Рівненської області - 14, Дніпропетровської області - 12, Львівської та Одеської областей - по 9.

Читайте також: Допомогу за програмою єПідтримка безпідставно отримали 60 тисяч українців, гроші повертають

Як повідомлялося, програма єОселя почала свою роботу в жовтні 2022 року. Реалізовують єОселю Мінекономіки, Мінцифри, «Укрфінжитло» та Дія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-