АРМА розшукало активи українського експолітика, який є засновником чотирьох діючих товариств

АРМА розшукало активи українського експолітика, який є засновником чотирьох діючих товариств

Укрінформ
Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) виявило активи та рахунки в банках колишнього українського політичного діяча.

Про це повідомляє пресслужба Нацагентства, передає Укрінформ.

«На виконання запиту Міністерства юстиції України працівники АРМА виявили та розшукали активи та рахунки, відкриті у банківських установах, на ім’я підсанкційної особи. А саме: українського експолітика, який ймовірно причетний до вчинення протиправних дій проти основ національної безпеки та територіальної цілісності України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що АРМА встановило, що ця особа, за даними державних реєстрів, є засновником 4 діючих українських товариств та кінцевим бенефіціарним власником 11 підприємств.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну ця особа перереєструвала свій бізнес на тимчасово окупованих територіях за російським законодавством та ймовірно почала співпрацювати з окупантами, надаючи їм матеріальну підтримку.

Читайте також: АРМА не буде оголошувати новий конкурс з пошуку управителя активами «Моршинська»

За даними Нацагентства, загалом було виявлено 2 об’єкти житлової та 9 – нежитлової нерухомості, 3 земельні ділянки, 1 автомобіль. Крім того, на рахунках особи зберігається 116,065 тис. дол. Частка у статутних капіталах компаній становить 339,999 млн грн.

Інформація про виявлені активи направлена до Міністерства юстиції України для подальшого їх стягнення в дохід держави, відповідно до порядку, визначеного Законом України «Про санкції».

Читайте також: НАЗК закликає уряд затвердити план щодо усунення корупції при перетині кордону

Як повідомлялося, у Національному агентстві України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) створили антикорупційну раду, яка покликана мінімізувати корупційні прояви у діяльності відомства.

Фото: 24TV.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-