Україна накопичила у сховищах 14,8 мільярда кубометрів газу

Україна накопичила у сховищах 14,8 мільярда кубометрів газу

Укрінформ
На сьогодні в українських сховищах уже накопичено 14,8 мільярда кубометрів газу.

Про це повідомив в ексклюзивному коментарі Українському Радіо міністр енергетики Герман Галущенко.

"На сьогодні в нас у сховищах уже накопичено 14,8 мільярда кубометрів газу. Це при цифрі 14,7, яку ми ставили на початок опалювального сезону. Тому по газу ми будемо мати набагато більший ресурс у сховищі. Це важливо. Тому що вугілля і газ взаємозамінні на багатьох блоках теплової генерації. Відповідно, дивлячись на загальний баланс, це дає нам більшу впевненість у проходженні опалювального сезону", – зазначив міністр енергетики України.

Читайте також: Енергосистема України буде повністю готова до опалювального сезону - Галущенко

За його словами, зараз рівень захисту українських енергооб'єктів від повітряних ударів з боку російських загарбників набагато кращий, ніж минулої зими.

"Рівень захисту зараз є набагато сильніший, ніж минулої зими. Причому я кажу як про пасивний захист, так і про захист відповідних систем ППО. З іншого боку, ми маємо величезний досвід проходження і тримання системи під щоденними ударами. Тобто ми готуємося до різних сценаріїв для того, щоб у разі ударів мінімізувати час відключення", – сказав Галущенко.

Він запевнив: українська енергосистема буде готова повністю до опалювального сезону.

Читайте також: Франція надала понад 30 вантажів допомоги українському енергосектору - Галущенко

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для проходження опалювального сезону у підземних сховищах газу накопичено 14,4 млрд кубометрів "блакитного палива".

Фото Укртрансгаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-