Енергоатом відправив до Канади першу партію уранової руди

Енергоатом відправив до Канади першу партію уранової руди

Відео
Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" відправив на переробку до Канади першу партію уранової руди, видобутої на Східному гірничо-збагачувальному комбінаті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Перша партія українського урану, видобутого на Східному гірничо-збагачувальному комбінаті (СхідГЗК), була завантажена та відправлена до Канади, де на потужностях компанії САМЕСО український уран буде використаний для виробництва ядерного палива на потреби вітчизняних АЕС", - йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі нагадали, що угода із САМЕСО передбачає передачу всього урану, видобутого на СхідГЗК, до Канади для конверсії у гексафторид урану. Цей процес необхідний для підготовки до відправлення його на збагачення до інших стратегічних партнерів – компанії URENCO (Велика Британія), а потім – до компанії Westinghouse вже для виробництва ядерного палива.

Читайте також: Фахівці канадської CAMECO допоможуть розвивати українську уранову галузь

Як повідомлялося, у квітні «Енергоатом» підписав з канадською компанією САМЕСО угоду, яка була останнім необхідним етапом для реалізації програми використання українського урану при виробництві ядерного палива для АЕС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-