Укрзалізниця планує оновити рухомий комерційний та пасажирський парк

Укрзалізниця планує оновити рухомий комерційний та пасажирський парк

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» веде активні переговори щодо оновлення локомотивного парку із виробниками Чехії, США та Франції, а також планує оновити близько 60 пасажирських вагонів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ «Міжнародні можливості Укрзалізниці» повідомила директор міжнародних представництв УЗ Олександра Василенко.

«В умовах збільшення попиту на залізничні перевезення і у зв'язку з певними обмеженнями нашої транспортної системи, нам необхідно забезпечити максимально швидкий та маневровий парк локомотивів. І для цього ми розглядаємо різні варіанти. На сьогодні ми розглядаємо питання постачання локомотивів і співпрацю з Чехією, США і Францією. Це ті пропозиції, які на сьогодні лежать на столі і перебувають в активному переговорному процесі», - сказала Василенко.

Вона підкреслила, що рішення щодо оновлення локомотивного парку компанія буде ухвалювати разом із профільним міністерством, і воно буде прийняте з урахуванням конкурентних пропозицій, в тому числі цінових.

Читайте також: Укрзалізниця призначила додаткові рейси до Львова та Харкова

Також Василенко розповіла про плани оновлення пасажирського вагонного парку, зокрема, потягів «Інтерсіті».

«З цього питання ми, ясна річ, дуже активно співпрацюємо з представниками Південної Кореї, оскільки вже маємо в експлуатації певні зразки. Й отримали досить привабливу пропозицію. Але знову підкреслю, що це питання переговорного процесу і максимальної прозорості та конкурентоспроможності пропозицій. Тому сказати, що це (замовлення на нові пасажирські вагони. – ред.) буде тільки в Кореї, я не можу. Наприклад, якщо говорити про швидкісне сполучення, також ми розглядаємо і пропозиції японської сторони», - зазначила представниця УЗ.

За її словами, загалом Укрзалізниця планує оновити склад на «приблизно 10 пасажирських потягів по 6 вагонів».

Окремо Василенко наголосила, що в питаннях оновлення і комерційного рухомого складу (вагонів, хоперів, зерновозів), і пасажирського, Укрзалізниця співпрацює з українськими підприємствами.

Читайте також: Укрзалізниця остаточно дерусифікувала квитки

«У кожному потенційному контракті завжди є питання локалізації виробництва. Там, де це можливо, ми намагаємося це зробити», - додала представниця УЗ.

Як повідомлялося, АТ "Укрзалізниця" на потужностях ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод" планує налагодити ремонт спальних вагонів, а в перспективі - і їх виготовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-