Укрексімбанк не приймає зношені банкноти іноземної валюти

Укрексімбанк не приймає зношені банкноти іноземної валюти

Укрінформ
Із 25 липня АТ «Укрексімбанк» не приймає на інкасо зношені та пошкоджені банкноти іноземної валюти.

Про це повідомляє пресслужба банку, передає Укрінформ.

«Повідомляємо, що з 25.07.2023 змінюються тарифи комісійної винагороди за РКО для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», - йдеться в повідомленні.

Як інформують у банку, призупиняється надання банківської послуги «Приймання на інкасо зношених, пошкоджених банкнот іноземної валюти І групи класифікатора іноземних валют НБУ та банкнот іноземних держав, вилучених з обігу».

Як повідомлялося, останнім часом банки та обмінні пункти в Україні відмовляються приймати купюри з незначною потертістю, написами і печатками, операції з якими раніше здійснювали без проблем. Такі банкноти пропонують здавати з 10-15-відсотковим дисконтом.

Читайте також: Депутати пропонують карати банкірів та обмінники за відмову приймати зношені купюри

Національний банк України заявив, що не ухвалював жодних нормативно-правових актів, які б передбачали заборону здійснення валютно-обмінних операцій з іноземною валютою, зокрема, доларами США серії 1996 року та випущеними в обіг раніше.

НБУ запровадив заходи для врегулювання питання обміну зношених банкнот іноземної валюти. Зокрема, ухвалені зміни до нормативно-правої бази, якими скасовано перелік ознак незначного зношення банкнот. Крім того, фінустановам під час здійснення валютно-обмінних операцій заборонено встановлювати обмеження щодо номіналу та року емісії банкнот іноземної валюти, які є законним платіжним засобом на території відповідної іноземної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-