Прем’єр В’єтнаму назвав війну в Україні однією з головних причин проблем у світовій економіці

Прем’єр В’єтнаму назвав війну в Україні однією з головних причин проблем у світовій економіці

Укрінформ
Прем’єр-міністр В’єтнаму Фам Мінь Чінь заявив, що розв’язана Росією війна проти України є однією з головних причин найбільших проблем світової економіки.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він сказав на панельній дискусії щодо перспектив зростання в час нестабільності на 14-й зустрічі нових лідерів Всесвітнього економічного форуму в Тяньцзіні, відомій як Літній Давос.

У своїй промові він описав шість головних причин найбільших економічних проблем, з якими сьогодні стикається В’єтнам та світова економіка в цілому.

Першою проблемою Фам назвав економічну рецесію та інфляцію, які найвідчутніше впливають на життя людей.

Читайте також: Більшість українців готові терпіти труднощі через війну з Росією задля перемоги

Наступними, за його словами, є негаразди, спричинені пандемією COVID-19, геополітичною конкуренцією та війною в Україні, на якій він наголосив окремо.

«Конфлікт (в Україні – ред.) ставить під загрозу продовольчу та енергетичну безпеку в глобальному масштабі і ми всі тут можемо відчути вплив цього конфлікту», - сказав глава в’єтнамського уряду.

На його думку, найбільші економічні проблеми в глобальній економіці також виникли через вразливість країн, що розвиваються, та зміни клімату.

Читайте також: Прем'єр Китаю впевнений у зростанні економіки країни цьогоріч на 5%

«Я вважаю, що ці шість питань справляють найбільший вплив на світ і нам потрібна глобальна солідарність, багатосторонність та загальнолюдський підхід аби подолати їх», - сказав Фан.

Як повідомляв Укрінформ, у китайському місті Тяньцзінь після трирічної перерви через пандемію COVID-19 розпочалася 14-та щорічна зустріч нових світових лідерів, відома як «Літній Давос» Всесвітнього економічного форуму.

Фото: VGP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-