ЄБРР надає Укрексімбанку кредит на €50 мільйонів

ЄБРР надає Укрексімбанку кредит на €50 мільйонів

Фото
Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку надає державному Укрексімбанку кредит у розмірі 50 млн євро для забезпечення безперервного доступу до фінансування постраждалих внаслідок війни підприємств та місцевих громад.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі банку.

"Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит у розмірі 50 млн євро державному Укрексімбанку, щоб підтримати його у забезпеченні безперервного доступу до фінансування для підприємств та муніципалітетів, які постраждали від війни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей кредит було підписано сьогодні в лондонській штабквартирі ЄБРР. Він підпадає під «Програму забезпечення стійкості та засобів для існування» ЄБРР, спрямовану на мінімізацію економічних збитків від війни.

"Забезпечення фінансування через надійні фінансові установи-партнери, такі як Укрексімбанк, незважаючи на війну, щоб приватний сектор і муніципалітети могли продовжувати працювати, надавати послуги та підтримувати економіку, є ключовим завданням місії ЄБРР у країні", - сказав Маттео Патроне, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу.

Читайте також: Україна планує підписати меморандум з ЄБРР для реконструкції і відновлення

Укрексімбанк упродовж 30 років поєднує фінансовий ресурс ЄБРР та потреби українських позичальників через програми, розроблені на засадах сталого розвитку.

"Під час війни та протягом повоєнного відновлення для клієнтів Укрексімбанку з пріоритетних секторів економіки визначальним є доступ до інвестиційних і комерційних коштів, а також до інструментів покриття воєнних ризиків. Нове фінансування від ЄБРР безперечно посилить стійкість та адаптивність української економіки», - зазначив член правління Укрексімбанку Олександр Щур.

У фінустанові наголосили, що кошти посилять кредитну спроможність Укрексімбанку, допомагаючи йому зміцнити та диверсифікувати свою фондову базу, а також забезпечать фінансову підтримку приватному бізнесу (включаючи малі та середні підприємства, середні та великі корпорації) і громадам, що постраждали від війни.

Субпроєкти, профінансовані за рахунок кредиту, сприятимуть покращенню операційних, фінансових та екологічних показників, підтримуючи клієнтів Укрексімбанку, які працюють переважно в ключових галузях агробізнесу/продовольчої безпеки, енергетики, транспорту та переробної промисловості.

Читайте також: Уряд призначив новий склад незалежних членів наглядової ради Укрексімбанку

Фінансові потреби місцевих громад також зростають, особливо в західній частині України, куди багато компаній перенесли свій бізнес зі східних регіонів. Тут необхідно розширювати інфраструктуру для внутрішньо переміщених осіб, розвивати підприємництво, а також компенсувати тимчасове недоотримання доходів і додаткові витрати, пов'язаних із війною.

ЄБРР, який взяв на себе зобов'язання інвестувати в Україну 3 млрд євро у 2022 - 2023 роках і вже виділив 1,7 млрд євро у 2022 році плюс іще 200 млн євро, мобілізованих через партнерські фінансові установи, розділив з акціонерами та донорами ризики за своїми операціями в країні. Половину ризику за кредитом буде покрито за рахунок покриття ризику першого збитку Спеціальним фондом кризового реагування ЄБРР.

Як повідомлялось, у грудні минулого року ЄБРР надав кредит у розмірі 25 млн євро місту Львів за кредитної підтримки Сполучених Штатів Америки, що покриває половину суми кредиту.

Фото: Укрексімбанк/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-