З початку року митники виявили порушень на ₴4,3 мільярда

З початку року митники виявили порушень на ₴4,3 мільярда

Інфографіка
Укрінформ
Упродовж січня -травня інспектори Державної митної служби України виявили майже 5 тис. порушень митних правил на понад 4,3 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Держмитслужби, передає Укрінформ.

«Протягом січня – травня 2023 року виявлено 4 991 порушення митних правил із вартістю предметів правопорушень на суму понад 4,3 млрд грн (вартісний показник збільшився у 2,5 раза порівняно з 5 місяцями 2022 року)», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за цей період було вилучено предметів правопорушень на суму понад 293 млн грн, серед яких промислових товарів – на 162 млн грн, продовольчих товарів – на 47 млн грн, валюти – на понад 64 млн грн, транспортних засобів – на 20 млн грн.

Безпосередньо митницями розглянуто 1 272 справи про порушення митних правил.

За даними відомства, до порушників застосовано адміністративних стягнень у вигляді штрафу на суму 53 млн грн, з яких 26 млн грн вже стягнуто до держбюджету.

Читайте також: Податкова, митниця та БЕБ потребують перезавантаження - Марченко

На розгляд до суду передано 2 628 справ про порушення митних правил на суму 1,1 млрд грн. За результатами розгляду судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму понад 1,1 млрд грн. Це на 73% більше за аналогічний показник 2022 року.

Як повідомлялося, у травні 2023 року до держбюджету надійшло 34,3 млрд грн митних та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на Державну митну службу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-