EUROSAI схвалила ініціативу аудиторського офісу Британії про спільну підтримку Рахункової палати України

EUROSAI схвалила ініціативу аудиторського офісу Британії про спільну підтримку Рахункової палати України

Укрінформ
Керівна рада Європейської організації вищих органів аудиту (EUROSAI) схвалила ініціативу Національного аудиторського офісу Великої Британії щодо створення спеціальної групи для підтримки Рахункової палати України.

Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати України за підсумками засідання Керівної ради EUROSAI у Вільнюсі, передає Укрінформ.

У перший день розгляду питань порядку денного Керівна рада EUROSAI одностайно схвалила ініціативу Національного аудиторського офісу Великої Британії, представлену генеральним аудитором і контролером Ґаретом Дейвісом, згідно з якою EUROSAI створила спеціальну проєктну групу для підтримки Рахункової палати в її діяльності за умов і обставин, що виникли внаслідок війни.

За словами очільника вищого органу аудиту Британії, ця група дозволить системно, із залученням колег і кращих напрацювань з різних вищих органів аудиту, що входять до складу EUROSAI, предметно здійснювати практичну підтримку аудиторської діяльності українських колег. Також Ґарет Дейвіс підкреслив, що значна фінансова та інша допомога з боку міжнародних партнерів, зокрема європейських, обумовлює поглиблення практичної взаємодії вищих органів аудиту, членів EUROSAI з Рахунковою палатою. Він зазначив, що низка робочих консультацій між Рахунковою палатою України та Національним аудиторським офісом Британії дозволили опрацювати оптимальний формат такої взаємодії та забезпечити синергію цієї підтримки з іншими проєктами щодо підвищення потенціалу та інституційної спроможності Рахункової палати.

Читайте також: Оборона України: Рахункова палата назвала витрати бюджету за перший квартал

У Рахунковій палаті зауважили, що йдеться про проєкт ЄС «Змінення потенціалу зовнішнього аудиту в Україні відповідно до міжнародних стандартів» (EU4ACU) та проєкт зміцнення спроможності Рахункової палати (РП-USAID-GAO), що реалізуються українськими аудиторами разом з європейськими та американськими колегами.

Як повідомлялося, у лютому Агентство з міжнародного розвитку (USAID) і Рахункова палата США ( USGAO) започаткували проєкт для підвищення підзвітності Рахункової палати України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-